| Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | EET Účtenky | FormOffice | Recepty doma | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Domácí účto | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Závitky ze pstruha se šlehačkovým pohlazením


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.5.2011

Ingredience:

4 ks pstruha duhového (okolo 30cm)
krabí tyčky
1 velká cibule
koření na ryby
1 citrón
1 šlehačka
lžička oleje
2 lžice másla
bylinky

Popis:

Ze středně velkých pstruhů si uděláme ostrým filetovacím nožem 2 filety bez kostí (po obou stranách - zůstane nám pouze hlava s čistou kostrou).
Všechny filety pokapeme citrónovou nebo limetovou šťávou, posypeme bylinkami, zakápneme olejem a necháme cca dvě hodiny marinovat.
Na každý jeden filet položíme krabí tyčinku a obložíme ji na dlouho nakrájenou cibulí. Celé to zabalíme jako "španěláka". Hotové závitky naskládáme vedle sebe do remosky a poklademe připraveným máslem.
Pečeme pozvolna cca 40minut. Pak po vytvoření výpeku z ryb zaléváme šlehačkou a ještě cca 5 minut necháme péct.
Rozpečená cibule, bylinky, výpek a šlehačka vytvoří fantastické šlehačkové pohlazení.
Podáváme s domácím, čerstvě upečeným kmínovým chlebem.
Dobrou chuť.


Jít na recept Závitky ze pstruha se šlehačkovým pohlazením >>