500 g jemně pokrájeného vařeného krocaního masa
25 g másla
125 g spařených a oloupaných mandlí
50 g nastrouhaného parmezánu
4 lžíce nasekané petrželky
75 g strouhanky z tmavého pečiva
omáčka
25 g másla nebo margarínu
25 g hladké mouky
6 dl mléka
50 g nastrouhaného čedaru
1 rozdrcený stroužek česneku
sůl a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Rozložte krocaní maso do mělké zapékací nádoby.V pánvi rozpusťte máslo, přidejte mandle a osmažte dozlatova. Dejte směs mandlí na krocaní maso.
K přípravě omáčky rozpusťte v pánvi máslo. Zasypte je moukou a 1-2 minuty vymíchejte jíšku.Postupně přilévejte za stálého míchání mléko a pak vše 2 minuty za častého míchání povařte. Přidejte čedar a česnek, podle chuti sůl a pepř a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
Omáčkou přelijte krocaní maso. Smíchejte parmezán petrželku a strouhánku a směs rovněž dejte do zapékací nádoby.Pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 °C 30-40 min.,dokud všechno nebude nahoře zlatohnědé