| FormOffice | Recepty doma | Pletení | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Snadné hubnutí | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Email šablony | Rybář | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapékané krocaní maso


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:16.5.2015

Ingredience:

500 g jemně pokrájeného vařeného krocaního masa
25 g másla
125 g spařených a oloupaných mandlí
50 g nastrouhaného parmezánu
4 lžíce nasekané petrželky
75 g strouhanky z tmavého pečiva

omáčka
25 g másla nebo margarínu
25 g hladké mouky
6 dl mléka
50 g nastrouhaného čedaru
1 rozdrcený stroužek česneku
sůl a pepř

Popis:

Rozložte krocaní maso do mělké zapékací nádoby.V pánvi rozpusťte máslo, přidejte mandle a osmažte dozlatova. Dejte směs mandlí na krocaní maso.
K přípravě omáčky rozpusťte v pánvi máslo. Zasypte je moukou a 1-2 minuty vymíchejte jíšku.Postupně přilévejte za stálého míchání mléko a pak vše 2 minuty za častého míchání povařte. Přidejte čedar a česnek, podle chuti sůl a pepř a míchejte, dokud se sýr nerozpustí.
Omáčkou přelijte krocaní maso. Smíchejte parmezán petrželku a strouhánku a směs rovněž dejte do zapékací nádoby.Pečte v předehřáté troubě při teplotě 160 °C 30-40 min.,dokud všechno nebude nahoře zlatohnědé


Jít na recept Zapékané krocaní maso >>