1 kg brambor
0,5 kg mořské štiky
sůl
olej
sladká paprika
150 ml šlehačky
čerstvá petrželka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce, poté nakrájíme na kolečka. Vezmeme pekáč vymazaný trochou rostlinného oleje případně másla, a část brambor nakrájených na kolečka naklademe dovnitř, aby jsme zakryli dno. Poté na brambory naklademe plátky mořské štiky, které jsme předtím osolili, posypali paprikou a opekli na oleji případně na másle. Pak opět vrstvu brambor, vrstvu ryby a opět vrstvu brambor. Poté vše zalijeme šlehačkou a dáme do předem vyhřáté trouby zapéci. V troubě zapékáme cca 20 minut při teplotě 180-200 st. Před podáváním ozdobíme nakrájenou čerstvou petrželkou.