FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Zapečené těstoviny se zelím II.
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nejdřív dáme dělat maso. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a hned k ní přisypeme kmín, nejlépe drcený. Osmahnutý krásně zavoní a vůbec se s ním nemusí šetřit. Přidáme mleté maso, vidličkou ho pořádně roztrháme, aby nezůstali velké kusy masa u sebe. Zprudka osmahneme a teprve pak osolíme a opepříme. Hlavně sůl je lepší dát později, maso neztrácí zbytečně šťávu. Přidáme česnek (utřený se solí, nebo nastrouhaný), majoránku a podle chuti koření jako je tymián, bazalka, oregano, petrželová nať. Pokud mám, dávám minimálně dvě z prvních tří. Koření se nemusíme bát, dohromady dávám až dvě polévkové lžíce. Většina ho zůstane ve výpeku, ale maso musí nasát chuť a vůni. Důkladně promícháme. Nakonec maso podlejeme horkou vodou, necháme podusit. V případě hovězího kolem 20 - 25 minut.
Připravíme zbytek. Zelí podlejeme vodou, dle potřeby přidáme sůl, cukr, ocet - u kupovaného přidávám od všeho zhruba 1/2 polévkové lžíce + kmín. Necháme 1/4 hodinku podusit. Těstoviny vhodíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a uvaříme podle druhu. Čím drobnější tvary těstovin, tím lépe. A klidně mohou být obyčejné, pokud lepí, nevadí. Než se všechno uvaří a udusí, nastrouháme si sýr.
Připravíme si zapékací misku nebo pekáček. Na dno nasypeme 2/3 těstovin a - teď důležitá věc, pokud to má dobře vypadat! :) - uhňácáme, např. pokličkou, lžící, či něčím podobným. Na těstoviny navrstvíme zelí, opět uhňácáme, a příjde vrstva masa. To vybereme z výpeku lžící, aby tuk zůstal v kastrólu a nebylo to zbytečně mastné. Zase uhňácáme, teď můžeme maso polít částí výpeku podle chuti, a posypeme 2/3 strouhaného sýra. Na sýr opatrně nandáme zbytek těstovin a navrch vše dosypeme zbylým sýrem.
A dáme do trouby tak na 15 minut zapéct. Stačí si všímat sýru na povrchu. Až zhnědne, je hotovo.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zapečené těstoviny se zelím II., zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zapecene-testoviny-se-zelim-ii">Recept: Zapečené těstoviny se zelím II.</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zapečené těstoviny se zelím II.:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
|