| Omalovánky | Snadné hubnutí | Recepty doma | Počítej Kalorie | Email šablony | Pletení | Rybář | Domácí účto | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Upravená masa > Mleté maso Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Recept na Zapečené těstoviny se zelím II.

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 00:50
Počet porcí: 2
Autor:
Zobrazeno/týden: 1065x / 3x
Přidáno/změněno: 28.4.2019
Kategorie: - Maso - Upravená masa - Mleté maso
- Tepelně úpravená jídla - Zapečené a pečené pokrmy
- Těstoviny - Ostatní

Inredience:

350g těstovin
350g mletého hovězího
300 g kysaného zelí
250 g tvrdého sýra
olej
menší cibuli
sůl, pepř, česnek, kmín (drcený), majoránka
+ podle chuti tymián, bazalka, oregano, petrželová nať (i sušená)



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Nejdřív dáme dělat maso. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a hned k ní přisypeme kmín, nejlépe drcený. Osmahnutý krásně zavoní a vůbec se s ním nemusí šetřit. Přidáme mleté maso, vidličkou ho pořádně roztrháme, aby nezůstali velké kusy masa u sebe. Zprudka osmahneme a teprve pak osolíme a opepříme. Hlavně sůl je lepší dát později, maso neztrácí zbytečně šťávu. Přidáme česnek (utřený se solí, nebo nastrouhaný), majoránku a podle chuti koření jako je tymián, bazalka, oregano, petrželová nať. Pokud mám, dávám minimálně dvě z prvních tří. Koření se nemusíme bát, dohromady dávám až dvě polévkové lžíce. Většina ho zůstane ve výpeku, ale maso musí nasát chuť a vůni. Důkladně promícháme. Nakonec maso podlejeme horkou vodou, necháme podusit. V případě hovězího kolem 20 - 25 minut.
Připravíme zbytek. Zelí podlejeme vodou, dle potřeby přidáme sůl, cukr, ocet - u kupovaného přidávám od všeho zhruba 1/2 polévkové lžíce + kmín. Necháme 1/4 hodinku podusit. Těstoviny vhodíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a uvaříme podle druhu. Čím drobnější tvary těstovin, tím lépe. A klidně mohou být obyčejné, pokud lepí, nevadí. Než se všechno uvaří a udusí, nastrouháme si sýr.
Připravíme si zapékací misku nebo pekáček. Na dno nasypeme 2/3 těstovin a - teď důležitá věc, pokud to má dobře vypadat! :) - uhňácáme, např. pokličkou, lžící, či něčím podobným. Na těstoviny navrstvíme zelí, opět uhňácáme, a příjde vrstva masa. To vybereme z výpeku lžící, aby tuk zůstal v kastrólu a nebylo to zbytečně mastné. Zase uhňácáme, teď můžeme maso polít částí výpeku podle chuti, a posypeme 2/3 strouhaného sýra. Na sýr opatrně nandáme zbytek těstovin a navrch vše dosypeme zbylým sýrem.

A dáme do trouby tak na 15 minut zapéct. Stačí si všímat sýru na povrchu. Až zhnědne, je hotovo.



Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zapečené těstoviny se zelím II.:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Mleté maso
Masová směs na tousty 18.10.
Bulharské Miči 18.10.
Zapečený těstovinový mazec 18.10.
Hustopečský kotouč 10.11.
Sarma - pečené zelné listy 10.11.
Roláda sekaná 26.10.
Plněná cuketa 26.10.
Mleté maso zapečené s rýží 04.10.
Špagety s rajčatovou omáčkou 04.10.
Vepřová roláda s hráškem II. 04.10.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.049s norob)