| Domácí účto | EET Účtenky | Rybář | Recepty doma | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Pletení | Email šablony | Omalovánky | DWN.cz |
|
| ||||||||
Zapečené těstoviny se zelím II. | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 350g těstovin | ||||||||
Popis: Nejdřív dáme dělat maso. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a hned k ní přisypeme kmín, nejlépe drcený. Osmahnutý krásně zavoní a vůbec se s ním nemusí šetřit. Přidáme mleté maso, vidličkou ho pořádně roztrháme, aby nezůstali velké kusy masa u sebe. Zprudka osmahneme a teprve pak osolíme a opepříme. Hlavně sůl je lepší dát později, maso neztrácí zbytečně šťávu. Přidáme česnek (utřený se solí, nebo nastrouhaný), majoránku a podle chuti koření jako je tymián, bazalka, oregano, petrželová nať. Pokud mám, dávám minimálně dvě z prvních tří. Koření se nemusíme bát, dohromady dávám až dvě polévkové lžíce. Většina ho zůstane ve výpeku, ale maso musí nasát chuť a vůni. Důkladně promícháme. Nakonec maso podlejeme horkou vodou, necháme podusit. V případě hovězího kolem 20 - 25 minut. |