1 balíček těstovin
0,5kg mletého masa )vhodnější je směs vepřového a hovězího)
rajský protlak
tvdrý sýr
cibule
česnek
provensálské koření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme ve slané vodě tak, aby nebyly úplně měkké.
Na pánvi zlehla osmažíme mleté maso s cibulikou nakrájenou na proužky a česnekem nasekaným na kousky. Když je maso opečené a cibulka zesklovatí, tak přidáme protlak a trochu vody a ještě asi 15 min. dusíme. Před dokončením přidáme provensálské koření a necháme uvolnit vůni. Směs může zůstat řidší, aby při zapékání prosákla těstovinami.
Vymažeme pekáček tukem a rozložíme do něj testoviny, které pokryjeme masovou směsí. Vidličkou velmi lehce zamícháme masovou směs do těstovin a povrch posypeme strouhaným sýrem. Vše zapečeme v troubě. Sýr se musí jen rozpustit.