| Pletení | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Email šablony | Rybář | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečené těstoviny po provensálsku


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:20.7.2015

Ingredience:

1 balíček těstovin
0,5kg mletého masa )vhodnější je směs vepřového a hovězího)
rajský protlak
tvdrý sýr
cibule
česnek
provensálské koření

Popis:

Těstoviny uvaříme ve slané vodě tak, aby nebyly úplně měkké.
Na pánvi zlehla osmažíme mleté maso s cibulikou nakrájenou na proužky a česnekem nasekaným na kousky. Když je maso opečené a cibulka zesklovatí, tak přidáme protlak a trochu vody a ještě asi 15 min. dusíme. Před dokončením přidáme provensálské koření a necháme uvolnit vůni. Směs může zůstat řidší, aby při zapékání prosákla těstovinami.
Vymažeme pekáček tukem a rozložíme do něj testoviny, které pokryjeme masovou směsí. Vidličkou velmi lehce zamícháme masovou směs do těstovin a povrch posypeme strouhaným sýrem. Vše zapečeme v troubě. Sýr se musí jen rozpustit.


Jít na recept Zapečené těstoviny po provensálsku >>