|
Recept na Zapečené maso v bramborách a zelenině
|
|
|
| |
Postup přípravy:Maso může být jednoho druhu, ale různá masa mají zajímavější chuť. Maso naporcujeme na menší kousky (velikosti asi tak slepičího vejce), posolíme ho, okořeníme Provensálským kořením a nejlepší je zakápnout olejem a nechat odležet. Brambory a zeleninu očistíme a pokrájíme, nebo nastrouháme na plátky.
Na dno zapékací mísy (sklo, nebo keramika) narovnáme vrstvu brambor a zeleniny. Trochu posolíme a posypeme srouhaným sýrem a drobenou Nivou. POZOR NA PŘESOLENÍ. Dále naklademe vrstvu masa a zase vrstvu brambor a zeleniny tak, aby maso nevyčnívalo, protože by se vysušilo. Zasypeme sýrem a prolejeme smetanou s rozšlehanými vejci, troškou soli a Podravky. Mísu přikryjeme víkem a dáme zapéci asi na 1 hodinu při 200 až 210 °C.
Maso takto upravené je velice šťavnaté a zvlášť chutná je kedlubna.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zapečené maso v bramborách a zelenině, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zapecene-maso-v-bramborach-a-zelenine">Recept: Zapečené maso v bramborách a zelenině</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zapečené maso v bramborách a zelenině:
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|