| EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Recepty doma | FormOffice | Email šablony | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře na PC | Omalovánky | Pletení | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zapečené maso v bramborách a zelenině


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:27.4.2016

Ingredience:

2 - 3 díly brambor
1 díl mrkve
1 díl kedlubny nebo ředkve
maso různé libové (kuře, králík, vepřové, hovězí)
sýr niva
sýr ementál, nebo podobný tvrdý
2 vejce
1/4 l smetany
provensálské koření
kořenící směs podravka
máslo
sůl

Popis:

Maso může být jednoho druhu, ale různá masa mají zajímavější chuť. Maso naporcujeme na menší kousky (velikosti asi tak slepičího vejce), posolíme ho, okořeníme Provensálským kořením a nejlepší je zakápnout olejem a nechat odležet. Brambory a zeleninu očistíme a pokrájíme, nebo nastrouháme na plátky.
Na dno zapékací mísy (sklo, nebo keramika) narovnáme vrstvu brambor a zeleniny. Trochu posolíme a posypeme srouhaným sýrem a drobenou Nivou. POZOR NA PŘESOLENÍ. Dále naklademe vrstvu masa a zase vrstvu brambor a zeleniny tak, aby maso nevyčnívalo, protože by se vysušilo. Zasypeme sýrem a prolejeme smetanou s rozšlehanými vejci, troškou soli a Podravky. Mísu přikryjeme víkem a dáme zapéci asi na 1 hodinu při 200 až 210 °C.
Maso takto upravené je velice šťavnaté a zvlášť chutná je kedlubna.


Jít na recept Zapečené maso v bramborách a zelenině >>