300g vepřového masa z hlavy
300g laloku
300g směsi z jater, srdíček, jazyka ap.
2 lžíce sádla
2 větší cibule
sůl, pepř, paprika, kmín
3 stroužky česneku
špetka majoránky
1 lžíce hladké mouky
vývar
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kostky, na sádle osmahneme cibuli, přidáme do ní maso a vnitřnosti a za stálého míchání osmahneme.
Potom dusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí.
Teprve potom maso osolíme, okořeníme podlijeme vývarem (nejlépe z ovaru) a dusíme doměkka.
Nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a pak za stálého míchání povaříme.
Guláš podáváme horký s chlebem nebo pečivem.