|
Recept na Vepřový řízek v pivní omáčce
|
|
|
| |
Postup přípravy:Česnek oloupejte a rozdrťte. Mrkev očistěte, umyjte, oloupejte, podélně rozpulte, nakrájejte na 1cm široké kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Řízky podle potřeby na okraji několikrát nařízněte. Po obou stranách lehce naklepejte, okořeňte solí, pepřem a česnekem.
Ve velké pánvi zahřejte olej a vložte řízky. Při vysoké teplotě z obou stran zprudka opečte, pak vyndejte řízky z pánve a dejte do tepla. Ve výpečku pěkně cibuli a mrkev orestujte, vraťte maso do pánve, zalijte pivem a přikryté duste na malém plameni do měkka, v polovině vaření zalijte masovou omáčkou, podle potřeby omáčku ještě okořeňte. Na talíř dejte po jednom řízku se zeleninou a podávejte s bramborovým knedlíkem jako přílohou a posypte petrželí.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Vepřový řízek v pivní omáčce, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/veprovy-rizek-v-pivni-omacce">Recept: Vepřový řízek v pivní omáčce</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Vepřový řízek v pivní omáčce:
|