| Rybář | EET Účtenky | Domácí účto | Recepty doma | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Vepřový řízek v pivní omáčce


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.6.2019

Ingredience:

720 g vepřových řízků
2 ks cibule
2 str česneku
4 ks mrkve
1 ks masová omáčka
1/4 l světlého piva
1/8 l masové omáčky
špetka soli
špetka pepře ml.
3 lžíce oleje

Popis:

Česnek oloupejte a rozdrťte. Mrkev očistěte, umyjte, oloupejte, podélně rozpulte, nakrájejte na 1cm široké kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velké kostky. Řízky podle potřeby na okraji několikrát nařízněte. Po obou stranách lehce naklepejte, okořeňte solí, pepřem a česnekem.
Ve velké pánvi zahřejte olej a vložte řízky. Při vysoké teplotě z obou stran zprudka opečte, pak vyndejte řízky z pánve a dejte do tepla. Ve výpečku pěkně cibuli a mrkev orestujte, vraťte maso do pánve, zalijte pivem a přikryté duste na malém plameni do měkka, v polovině vaření zalijte masovou omáčkou, podle potřeby omáčku ještě okořeňte. Na talíř dejte po jednom řízku se zeleninou a podávejte s bramborovým knedlíkem jako přílohou a posypte petrželí.



Jít na recept Vepřový řízek v pivní omáčce >>