hladká mouka -700 g
mléko - 0.5 l
cukr - 70 gr
kvasnice - 30 g
máslo - 100 g
sůl - dle chuti
vejce - 1ks
vanikla
rozinky
citrónová kůra
mandle na posypání
rozšlehané vejce na potření
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V mouce uděláme důlek a dáme do něj kvasnice, posypeme lehce cukrem, zalijeme trochou mléka a zamícháme. Necháme kvásek v teple vykvasit. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme tuhé těsto. Těsto opět necháme v teple vykynout. Pak těsto rozdělíme na 2 díly, ze kterých vytvarujeme bochánky, necháme vykynout. Na každém z nich uděláme kříž, potrěme rozšlehaným vejcem,
posypeme nasekanými mandlemi a pečeme do zlatova.