|
Recept na Variace na vejce Benedict
|
|
|
| |
Postup přípravy:Dáme vařit vodu v mělkém kastrolu nebo hlubší pánvi. Bulky nebo jiné pečivo rozkrojíme na půl, (pokud je třeba, odřízneme špičky, aby půlky dobře ležely a nakývaly se) a necháme rozpéct. Plátky libové slaniny opečeme do křupava. Když se voda začne vařit, přidáme lžíci octa. Vejce rozklepneme opatrně do mělké misky a pomalu vlejeme do horké vody, aby se příliš nerozptýlilo. Ocet pomáhá srážení bílku, takže by nám vejce mělo zůstat pokud možno pohromadě. Vaříme cca 3 minuty. Vejce vyjmeme z vody a necháme trochu okapat. Nejlépe se k tomu hodí mělká naběračka na noky. Na rozpečené půlky bulek poklademe plátky slaniny, můžeme i omastit vypečenou šťávou, pokud chceme. Na slaninu položíme vejce a polejeme dresinkem. Navrch ozdobíme petrželkou nebo pažitkou. Nejdůležitější je, aby nám pečivo, slanina ani vejce nevychladly, protože vejce na tento způsob jsou nejlepší ještě teplá. Počítáme 2 vejce na osobu, pokud je nepodáváme jen jako předkrm.
Dobrou chuť
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Variace na vejce Benedict, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/variace-na-vejce-benedict">Recept: Variace na vejce Benedict</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Variace na vejce Benedict:
|