| Domácí účto | Pletení | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Recepty doma | Počítej Kalorie | Omalovánky | EET Účtenky | Email šablony | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Variace na vejce Benedict


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:30.9.2010

Ingredience:

4 vejce
libová slanina na plátky
Francouzský dijonnaise dresink od Veselé pastýřky
2 větší bulky nebo jiné podobné pečivo
lžíce octa
pažitka nebo petrželka na ozdobení

Popis:

Dáme vařit vodu v mělkém kastrolu nebo hlubší pánvi. Bulky nebo jiné pečivo rozkrojíme na půl, (pokud je třeba, odřízneme špičky, aby půlky dobře ležely a nakývaly se) a necháme rozpéct. Plátky libové slaniny opečeme do křupava. Když se voda začne vařit, přidáme lžíci octa. Vejce rozklepneme opatrně do mělké misky a pomalu vlejeme do horké vody, aby se příliš nerozptýlilo. Ocet pomáhá srážení bílku, takže by nám vejce mělo zůstat pokud možno pohromadě. Vaříme cca 3 minuty. Vejce vyjmeme z vody a necháme trochu okapat. Nejlépe se k tomu hodí mělká naběračka na noky. Na rozpečené půlky bulek poklademe plátky slaniny, můžeme i omastit vypečenou šťávou, pokud chceme. Na slaninu položíme vejce a polejeme dresinkem. Navrch ozdobíme petrželkou nebo pažitkou. Nejdůležitější je, aby nám pečivo, slanina ani vejce nevychladly, protože vejce na tento způsob jsou nejlepší ještě teplá. Počítáme 2 vejce na osobu, pokud je nepodáváme jen jako předkrm.
Dobrou chuť


Jít na recept Variace na vejce Benedict >>