3/4 veky nebo 4 ks žemle nakrájené na plátky
100 g šunky na plátky
100 g ementálu na plátky
25 g másla + vymazání formy
8 ks vajec
4 lžíce pažitky
sůl a mletý pepř dle chuti
20 g strouhaný parmazán (nemusí být)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Předehřejeme troubu na teplotu 220 až 230 stupňů. Zapékací misku vymažeme máslem a dno vyložíme plátky veky s vrchu potřené máslem. Překrýváme plátky šunky, na šunku rozložíme sýr a na vrch rozložíme zbylé plátky veky. V misce smícháme vejce se solí a pepřem a pažitkou a směs přelijeme přes připravenou žemlovku. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme asi 15 - 20 minut. Před dopečením posypeme povrch strouhaným parmazánem a dopečeme až je povrch zlatý a vejce ztuhlá.