0,6 kg špekáčků;
0,2 kg cibule;
feferonky sterilované;
okurka sterilovaná;
pepř celý;
bobkový list;
česnek
oření chili;
ocet;
sůl
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Příprava láku:
Vodu svaříme s octem dle chuti, přidáme koření, 1/3 cibule, sůl, 1/3 feferonek. Vše povaříme 10 minut a odstavíme.
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Do zářezu vložíme feferonku a nakrájenou okurku. Do čisté zavařovací lahve vyrovnáme naplněné špekáčky a prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli. Do každé lahve přidáme 2 celé stroužky česneku. Do takto připravené lahve zcedíme hotový lák a zavíčkujeme. Do připravené nádoby vložíme naplněné lahve, které do půlky zalijeme vodou a sterilujeme při 80°C asi 45 minut. Zavřené lahve s utopenci vyjmeme a necháme zchladnout. Za dva dny můžeme podávat.