Vepřový oříšek nebo kýta cca 1 kg
(pokud z hovězího zadního - doba přípravy je cca 2:00 hod)
(pokud z kuřecích prs (doba přípravy cca 1:15 hod.)
2 střední cibule
olej
mletá paprika
kečup - podle chuti - ostrý,česnekový nebo normální
masox
sůl,pepř
bramborová kaše v prášku
majoránka
tatarská omáčka - podle chuti i s feferony
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zvolený druh masa nakrájený na kostičky vložíme na oleji osmaženou cibulku, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme cca 2 dl kečupu. Mícháme a když se začne směs chytat ke dnu nádoby (nepálit), zalijeme horkým vývarem z masoxu. Přisolíme, opepříme. Maso se vaří do měkka (doba podle druhu použitého masa). Ke konci zahustíme bramborovou kaší v prášku a přidáme majoránku. Cca dvě-tři minuty dovaříme. Na talíř s omáčkou dáme jednu lžíci tatarské omáčky. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.