| Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Rybář | Omalovánky | Recepty doma | FormOffice | Pletení | Email šablony | DWN.cz | Domácí účto | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Univerzální guláš


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:11.9.2010

Ingredience:

Vepřový oříšek nebo kýta cca 1 kg
(pokud z hovězího zadního - doba přípravy je cca 2:00 hod)
(pokud z kuřecích prs (doba přípravy cca 1:15 hod.)
2 střední cibule
olej
mletá paprika
kečup - podle chuti - ostrý,česnekový nebo normální
masox
sůl,pepř
bramborová kaše v prášku
majoránka
tatarská omáčka - podle chuti i s feferony

Popis:

Zvolený druh masa nakrájený na kostičky vložíme na oleji osmaženou cibulku, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme cca 2 dl kečupu. Mícháme a když se začne směs chytat ke dnu nádoby (nepálit), zalijeme horkým vývarem z masoxu. Přisolíme, opepříme. Maso se vaří do měkka (doba podle druhu použitého masa). Ke konci zahustíme bramborovou kaší v prášku a přidáme majoránku. Cca dvě-tři minuty dovaříme. Na talíř s omáčkou dáme jednu lžíci tatarské omáčky. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.


Jít na recept Univerzální guláš >>