1 menší dobře vyzrálá tykev odrůda Hokaido
cukr dle potřeby
kakao dle potřeby
smetana na šlehání Ramafix podle potřeby
třtinový extrakt "Černý zázrak"
rum tuzemský
čokoládová poleva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Menší tykev rozkrojíme na čtvrtiny a v troubě upečeme. Oranžovou kůru oškrábeme a jaderník odstraníme.
Část tykve vložíme do mixeru a ušleháme se smetanou na šlehání a s moučkovým cukrem do hladka. Sladíme přiměřeně domácím zvyklostem. Získáme tak základní hmotu chuti lehce karamelové, která se dá již konzumovat s rozumným přídavkem zašlehaných 1 - 2 polévkových lžic rumu.
Pak přidáme dle chutí kakao, případně rozpuštěnou čokoládovou polevu.Podle chutí dosladíme a na potřebnou hustotu doladíme smetanou. Získáme čokoládový krém výrazné chuti.
Místo kakaa lze vložit třtinový extrakt a opět hustotu doladit smetanou. Získáme sladkopikantní krém zajímavé chuti.
Množství ingrediencí volíme podle počtu strávníků a vlastní chuti, možno do nekonečna vytvářetlibovolné vlastní variace