250 g. tvarohu (né nizkotučný)
250 g. tuk na pečení - héra
250 g. hladké mouky
1 povidla
cukr na posypání
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Tvaroh, tuk a mouku propracujeme v hladké těsto bez hrudek. Těsto si rozdělíme na dvě části a z každé z nich uválíme na dobře podmoučeném podkladu tak 4-5mm silný ovál. Do oválu vkrojíme mřížku.(Pozor žádný zbytek těsta se znovu nezpracovává.)Vzniknou nám čtverečky, na krajích to budou nepravidelné tvary, a na ně naneseme malou lžičkou povidla. Povidla pak zabalíme a spoje pořádně zamačkáme. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Ihned po upečení sejmout z plechu a posipat cukrem.
Dobrou chuť