1 kg tmavých třešní
100 g cukru
1/2 l červeného vína
1/2 svitku skořice
1 citron
2 lžíce solamylu
250 g mascarpone
200 g zakysané smetany
1 lžíce vanilkového cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vypeckované třešně dáme do hrnce s cukrem, vínem a skořicí, přídáme ostrouhanou kůru z citronu a přikryté mírně vaříme asi 5 minut.
Vymačkáme šťávu z citronu, smícháme se solamylem a vmícháme do třešňového kompotu a necháme přejít varem.
Vyjmeme skořici a třešňovým kompotem naplníme skleněnou mísu a necháme zcela ztuhnout v ledničce.
Mascarpone se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem ušleháme do krému, přidáme na ztuhlý kompot a vmícháme vidličkou. Až do podávání uchováváme v ledničce.