4 krajíce bílého chleba
250 g malých žampionů
4 lžíce sekané petrželky
2 lžičky olivového oleje
2 lžíce másla
2 lžíce strouhaného eidamu
2 malá rajčata
sůl
pepř
snítky petrželky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Připravte si všechny přísady, houby očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte s petrželkou.
Na lžíci oleje opečte chléb na jedné straně do růžova, pak přidejte zbytek oleje, krajíce obraťte a do zlatova opečte druhou stranu.
Odložte na teplé talíře.
Houby rozdělte do 2 porcí a každou restujte 1 minutu na másle. Vložte do síta, osolte, opepřete a nechte okapat. Šťávu z hub nechte na pánvi téměř vyvařit, pak přidejte houby.
Houbami obložte topinky a povrch posypte sýrem. Ozdobte osminkami rajčat a snítkou petrželky. Jezte horké.