4 žloutky
100 g moučkového cukru
1 citrón (kůra)
500 g mascarpone (pomazánkové máslo,tvaroh)
4 cl koňaku
150 ml silného espresa
225 g dlouhých piškotů
2 polévkové lžíce kakaa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Žloutky našleháme. Přitom postupně vmícháváme cukr, až se úplně rozpustí. Citrónovou kůru nastrouháme a zamícháme do mascarpone. Mascarpone vmícháme po lžičkách do našlehané pěny. V misce smícháme espreso s koňakem. Polovinu piškotů namočíme po jednom do espresa a necháme krátce okapat. Poté jimi vyložíme dno formy, potřeme polovinou krému a zarovnáme do hladka. Zbytek piškotů také namočíme a vytvoříme druhé patro. Potřeme zbylým krémem, zarovnáme do hladka. Necháme vychladit do ledničky na asi 4 hodiny. Před podáváním posypeme celý dezert přes sítko kakaem.