| Rybář | FormOffice | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz | Pletení | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Sladké pokrmy > Dezerty, pudingy Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>

Recept na Tiramisu recept

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 00:45
Počet porcí: 6
Autor:
Zobrazeno/týden: 803x / 2x
Přidáno/změněno: 13.5.2014
Kategorie: - Sladké pokrmy - Dezerty, pudingy

Inredience:

Pan di spagna (piškotový plát) nebo 400 g savoiardi (dlouhé italské piškoty, které můžeme nahradit cukrářskými) Občas je naleznete v hypermarketech pod názvem Ladyfingers.
7 - 8 žloutků
1/2 šálku cukru krystal (více podle chuti)
1/2 kg mascarpone (lze koupit i v hypermarketech).
špetka soli
3 šálky oslazené kávy (vhodná je instantní)
1/2 šálku aromatického alkoholu (volitelná součást, ale doporučená). Nejvhodnější je rum nebo brandy.
Kakaový prášek



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme krém smícháním žloutků cukru a soli. Mixujeme až do jemna nejméně pět minut. Přidáme Mascarpone a mixujeme dokud se nespojí s krémem. Výslednou hmotu dáme do ledničky.
Mezitím si připravíme kávu a malou skleničku rumu, brandy nebo jiného alkoholu, kterou vlijeme do kávy.
K plnění si nachystáme velkou nádobu podlouhlého tvaru. Pokud použijete piškotový plát (pan di spagna) je nutné, aby nádoba na šířku byla stejně velká jako piškot. Případně si připravíme tác a na něj dáme velký kus alobalu. Boky zvedneme a zahneme přesně na velikost těsta a můžeme je zpevnit papírovými pruhy.
Plát pan di spagna rozkrojíme podélně napolovic na dva podlouhlé pruhy. Jeden z pruhů vložíme do nádoby nebo do alobalu. V nádobě se mohou boky utěsnit pruhy tvrdšího papíru. Použijeme polovinu kávy na potření plátu, který jí musí nasáknout. Pak piškot potřeme polovinou krému z ledničky. Na krém dáme druhou vrstvu pan di spagna a pokračujeme podle předchozího postupu. Vršek zdobíme kakaovým práškem.
Při užití savoiardi je namáčíme přímo do kávy a klademe do nádoby (doporučuji skleněnou). Namažte částí krému a pokračujte stejně další vrstvou dokud nedojde krém. Je důležité si pamatovat, že úplně nahoře musí být krém. Vršek posypeme kakaem. Podle velikosti nádoby vyjdou 2 až 4 vrstvy savoiardi.
Můžeme použít i normální dětské piškoty, kde doporučuji použít kulatou dortovou formu. Další postup je stejný jako u cukrářských piškotů.
Je možné dělat Tiramisu i pouze v jedné vrstvě.
Tiramisu je nutné zchladit nejméně na hodinu před podáváním. Ideální je přes noc. V lednici může být zákusek týden, ale nejlepší je sníst jej do dvou dnů.

Variace:
Nahrazení 7 žloutků za 5 a 3 bílky.
Opatrně rozdělte bílky od žloutků. Rozmíchejte žloutky cukr a mascarpone jako v předchozím případě. Z bílků udělejte sníh a ten pomalu, vařečkou vmíchávejte do krému. Další postup je už stejný. Tento krém je vhodnější pro savoiardi.


Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Tiramisu recept:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Dezerty, pudingy
Tiramisu z Mascarpone 18.10.
Ovocný srnčí hřbet 24.10.
Čokoládový mouse 14.08.
Pudinkový dort 26.10.
Jahodová mňamka od Martinky 25.07.
Pudingová pohanková kaše 25.07.
Čokoládovo-hruškové TRIFLE 25.07.
Horké hrušky 08.07.
Nepečené jahodové řezy 08.07.
Tvarohový fitnes dezert 08.07.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0544s norob)