|
Kategorie receptů |
|
|
|
Recepty na email |
|
|
|
Doporučujeme |
|
|
|
Reklama |
|
|
|
|
SendMails - hromadné rozesílání emilů Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. více informací>> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Tiramisu recept
|
|
|
| |
Postup přípravy:Nejdříve si připravíme krém smícháním žloutků cukru a soli. Mixujeme až do jemna nejméně pět minut. Přidáme Mascarpone a mixujeme dokud se nespojí s krémem. Výslednou hmotu dáme do ledničky.
Mezitím si připravíme kávu a malou skleničku rumu, brandy nebo jiného alkoholu, kterou vlijeme do kávy.
K plnění si nachystáme velkou nádobu podlouhlého tvaru. Pokud použijete piškotový plát (pan di spagna) je nutné, aby nádoba na šířku byla stejně velká jako piškot. Případně si připravíme tác a na něj dáme velký kus alobalu. Boky zvedneme a zahneme přesně na velikost těsta a můžeme je zpevnit papírovými pruhy.
Plát pan di spagna rozkrojíme podélně napolovic na dva podlouhlé pruhy. Jeden z pruhů vložíme do nádoby nebo do alobalu. V nádobě se mohou boky utěsnit pruhy tvrdšího papíru. Použijeme polovinu kávy na potření plátu, který jí musí nasáknout. Pak piškot potřeme polovinou krému z ledničky. Na krém dáme druhou vrstvu pan di spagna a pokračujeme podle předchozího postupu. Vršek zdobíme kakaovým práškem.
Při užití savoiardi je namáčíme přímo do kávy a klademe do nádoby (doporučuji skleněnou). Namažte částí krému a pokračujte stejně další vrstvou dokud nedojde krém. Je důležité si pamatovat, že úplně nahoře musí být krém. Vršek posypeme kakaem. Podle velikosti nádoby vyjdou 2 až 4 vrstvy savoiardi.
Můžeme použít i normální dětské piškoty, kde doporučuji použít kulatou dortovou formu. Další postup je stejný jako u cukrářských piškotů.
Je možné dělat Tiramisu i pouze v jedné vrstvě.
Tiramisu je nutné zchladit nejméně na hodinu před podáváním. Ideální je přes noc. V lednici může být zákusek týden, ale nejlepší je sníst jej do dvou dnů.
Variace:
Nahrazení 7 žloutků za 5 a 3 bílky.
Opatrně rozdělte bílky od žloutků. Rozmíchejte žloutky cukr a mascarpone jako v předchozím případě. Z bílků udělejte sníh a ten pomalu, vařečkou vmíchávejte do krému. Další postup je už stejný. Tento krém je vhodnější pro savoiardi.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Tiramisu recept, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/tiramisu-recept">Recept: Tiramisu recept</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Tiramisu recept:
|
|
|
Nové-upravené recepty |
|
|
Dezerty, pudingy
|
|
Reklama |
|
|
|
Ostaní |
|
|
|