20 dkg cihly vcelku
20 dkg krájené hranaté šunky
dále dle chuti :
15 dkg nivy + máslo - utřít
3 míchaná vejce s taveným sýrem
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cihlu v zavázaném mikrotenovém sáčku dáme do vařicí vody a ponecháme než celá změkne - cca 3 min. Poté vyklopíme na hladký povrch (mě se osvědčil umakart na kuchyňské lince),dlaněmi roztáhneme do šířky a dotenka vyválíme (síla cca 1 mm, tenší se může trhat). Pracujeme rychle, než sýr ztuhne - v případě neúspěchu lze dát znova rozehřát. Sýrový plát poklademe souvislou vrstvou šunky a naneseme další vrstvu dle chuti - ušlehanou nivu nebo např. míchaná vajíčka. Tuto vrstvu lze libovolně upravit za dodržení podmínky, že je roztíratelná a alespoň částečne ztuhne. Celý plát svineme jako roládu a v alobalu necháme v lednici nejlépe do druhého dne ztuhnout. Nakrájené plátky dáváme na rohlík jako jednohubky , nebo malé chlebíčky na příčně krájené housce (před ztuhnutím lze upravit do požadovaného tvaru - kulatá roláda není podmínkou).