300 g ementálského sýru
2 plátky pivního sýru s kmínem
150 g Blaťáckého zlata
150 g plísňového sýru
150 g uzeného sýru
1 camembert
1 malá cibule
po 2 lžíích nasekané zelené petrželové nátě, pažitky a kopru
4 cl třešňovice
na špičku nože mletého kmínu
mletý bílý pepř
salátové listy
2 rajčata
Ementál položíme v celku na dřevěnou mísu. Ostatní druhy sýrů (kromě camembertu)ozdobně rozložíme na mísu.
Camembert rozmačkáme vidličkou a umícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekanými bylinkami, třešňovicí, mletým kmínem a bílým pepřem. Umíchaný camembert položíme na salátový list a obložíme osminkami rajčat.
Do papriky napícháme párátka a na ně navlékneme preclíky.
Nakonec mísu ozdobíme krekry, ředkvičkami,bobulemi hroznového vína a bylinkovými natěmi.