| Rybář | Omalovánky | Email šablony | FormOffice | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Recepty doma | Domácí účto | EET Účtenky | Pletení | Hromadné emaily |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Tepelně úpravená jídla > Omáčky teplé Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>

Recept na Svíčková na smetaně podle Vladimíra

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Autor:
Zobrazeno/týden: 1049x / 1x
Přidáno/změněno: 2.6.2015
Kategorie: - Maso - Hovězí maso - Zadní
- Tepelně úpravená jídla - Omáčky teplé
- Příprava pokrmů - Oběd

Inredience:

1kg zadní hovězí maso
10dkg slaniny
sůl
pepř
8dkg sádla nebo másla
25dkg kořenové zeleniny(mrkev,celer,petržel)
2ks cibule
špetka tymiánu
1 lýička celého pepře
1 lžička nového koření
vývar na podlití
1-2 ks citrónové kůry
citrónová šťáva
Na zahuštění:
1/2 litru kysané smetany
3 lžíce hladké mouky
Na ozdobení:
citrón
brusinkový kompot
šlehaná smetana



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Odblaněné a omyté maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Do připravené rozehřáté nádoby dáme tuk a maso po všech stranách rychle opečeme. Potom přidáme očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli a necháme zeleninu trochu zasmahnout. Pak přidáme koření, podlijeme vývarem a asi 50 minut pečeme v předehřáté troubě. Prvních 20 minut pečeme přikryté poklicí, po zbytek času pak bez poklice. Během pečení maso obracíme, poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem, aby se pečením maso nevysušilo. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme a zeleninu se šťávou rozmixujeme nebo propasírujeme. Vrátíme do nádoby a na středním tepelném stupni 5 minut povaříme se smetanou smíchanou s moukou.

Hotovou omáčku dochutíme citronovou šťávou a dosolíme. Dle potřeby lze přidat trochu cukru. Maso nakrájíme na porce a vrátíme zpět do omáčky. Každou porci ozdobíme ještě před podáváním plátkem citronu a na něj dáme trochu brusinkového kompotu a kopeček ušlehané smetany.

Můj tip: Koření (pepř, nové koření a bobkový list) vložte do malého látkového sáčku a i s ním u masa pečte. Nebudete muset potom jednotlivé kuličky honit po hrnci. Je to vyzkoušené a ulehčí vám to práci.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Svíčková na smetaně podle Vladimíra:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
HomePack3000 - programy na doma
Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. tecka více informací >>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Omáčky teplé
Česneková omáčka s hovězím masem 24.10.
Paprikovo zeleninová omáčka 14.08.
Rajská omáčka II. 14.08.
Kuřecí na hořčici II. 04.10.
Indická omáčka karí 04.10.
Výborná rajská omáčka II. 25.07.
Noky se sýrovou omáčkou 08.07.
Pomerančová omáčka II. 07.12.
Sýrová omáčka s kari 07.12.
Telecí játra na smetaně 15.12.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.6264s norob)