| EET Účtenky | DWN.cz | Počítej Kalorie | Rybář | Zbrojní průkaz | FormOffice | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Formuláře na PC | Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | Email šablony | Recepty doma |
|
| ||||||||
Svíčková na smetaně podle Vladimíra | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1kg zadní hovězí maso | ||||||||
Popis: Odblaněné a omyté maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Do připravené rozehřáté nádoby dáme tuk a maso po všech stranách rychle opečeme. Potom přidáme očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli a necháme zeleninu trochu zasmahnout. Pak přidáme koření, podlijeme vývarem a asi 50 minut pečeme v předehřáté troubě. Prvních 20 minut pečeme přikryté poklicí, po zbytek času pak bez poklice. Během pečení maso obracíme, poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem, aby se pečením maso nevysušilo. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme a zeleninu se šťávou rozmixujeme nebo propasírujeme. Vrátíme do nádoby a na středním tepelném stupni 5 minut povaříme se smetanou smíchanou s moukou. |