4 kachní čtvrtky
3 lžíce oleje
4 šalotky
celá skořice
1 lžička tymiánu
pepř
2 bobkové listy
500 ml červeného vína
200 g rybízové marmelády
cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kachní čtvrtky očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme ze všech stran, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme tymiánem, přidáme bobkový list a skořici. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů C. Pěhem počení podléváme červeným vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme asi 30 - 40 min., až je kůrčička krupavá. Očistíme šalotku a nakrájíme na čtvrtky, přidáme do pekáčku ke kachně, kterou lehce posypeme cukrem a pečeme dále asi 10 min. Pečené čtvrtky vyndáme a do šťávy zamícháme rybízovou marmeládu. Kachní čtvrtky obložíme šalotkou a poléváme šťávou. Přílohou mohou být bramborové knedlíky nebo noky.