| Email šablony | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Rybář | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře na PC | FormOffice | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Sváteční kachna na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 kachní čtvrtky | ||||||||
Popis: Kachní čtvrtky očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme ze všech stran, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme tymiánem, přidáme bobkový list a skořici. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů C. Pěhem počení podléváme červeným vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme asi 30 - 40 min., až je kůrčička krupavá. Očistíme šalotku a nakrájíme na čtvrtky, přidáme do pekáčku ke kachně, kterou lehce posypeme cukrem a pečeme dále asi 10 min. Pečené čtvrtky vyndáme a do šťávy zamícháme rybízovou marmeládu. Kachní čtvrtky obložíme šalotkou a poléváme šťávou. Přílohou mohou být bramborové knedlíky nebo noky. |