| Email šablony | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Rybář | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | Formuláře na PC | FormOffice | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Sváteční kachna na víně


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.11.2013

Ingredience:

4 kachní čtvrtky
3 lžíce oleje
4 šalotky
celá skořice
1 lžička tymiánu
pepř
2 bobkové listy
500 ml červeného vína
200 g rybízové marmelády
cukr

Popis:

Kachní čtvrtky očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme ze všech stran, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme tymiánem, přidáme bobkový list a skořici. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů C. Pěhem počení podléváme červeným vínem a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme asi 30 - 40 min., až je kůrčička krupavá. Očistíme šalotku a nakrájíme na čtvrtky, přidáme do pekáčku ke kachně, kterou lehce posypeme cukrem a pečeme dále asi 10 min. Pečené čtvrtky vyndáme a do šťávy zamícháme rybízovou marmeládu. Kachní čtvrtky obložíme šalotkou a poléváme šťávou. Přílohou mohou být bramborové knedlíky nebo noky.


Jít na recept Sváteční kachna na víně >>