|
Recept na Stolní kvas
|
|
|
| |
Postup přípravy:1,5 kg žitného sladu a 0,5 kg ječného sladu vařte v dostatečném množství vody, dokud se nevytvoří hustá ale tekutá kaše. Rozmíchejte ji do hladka, nalejte do připravené kovové nádoby a vložte na několik hodin do trouby, aby došlo k důkladnému vyloužení. Potom hmotu umístěte do velkého hrnce, rozřeďte vařicí vodou na vhodnou hustotu, nechte usadit a sceďte. Naberte 2-3 hrníčky scezené kapaliny, rozpusťte v ní 30 g droždí s 20 g pšeničné mouky a nechte nakynout na teplém místě. Potom směs vraťte zpět do hrnce. Podle chuti přidejte cukr, 10 dkg rozinek, 3-4 šišky chmele, řádně promíchejte a nechte na teplém místě, dokud se droždí s rozinkami nevzedme a nevytvoří na hladině kulatou pěnovou čepici. Odstraňte ji pomocí děravé lžíce, stočte kvas do lahví, uzavřete je a umístěte na chladné místo. Následujícího dne může být kvas konzumován.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Stolní kvas, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/stolni-kvas">Recept: Stolní kvas</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Stolní kvas:
|