| EET Účtenky | Omalovánky | FormOffice | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Rybář | Počítej Kalorie | Domácí účto | Formuláře na PC | DWN.cz | Hromadné emaily | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Stolní kvas


Doba přípravy:05:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:10.6.2009

Ingredience:

žitný slad
ječný slad
voda
droždí
cukr
rozinky
chmel

Popis:

1,5 kg žitného sladu a 0,5 kg ječného sladu vařte v dostatečném množství vody, dokud se nevytvoří hustá ale tekutá kaše. Rozmíchejte ji do hladka, nalejte do připravené kovové nádoby a vložte na několik hodin do trouby, aby došlo k důkladnému vyloužení. Potom hmotu umístěte do velkého hrnce, rozřeďte vařicí vodou na vhodnou hustotu, nechte usadit a sceďte. Naberte 2-3 hrníčky scezené kapaliny, rozpusťte v ní 30 g droždí s 20 g pšeničné mouky a nechte nakynout na teplém místě. Potom směs vraťte zpět do hrnce. Podle chuti přidejte cukr, 10 dkg rozinek, 3-4 šišky chmele, řádně promíchejte a nechte na teplém místě, dokud se droždí s rozinkami nevzedme a nevytvoří na hladině kulatou pěnovou čepici. Odstraňte ji pomocí děravé lžíce, stočte kvas do lahví, uzavřete je a umístěte na chladné místo. Následujícího dne může být kvas konzumován.


Jít na recept Stolní kvas >>