1.kg štika (pro rybáře asi 60cm)
4 rajčata
2 papriky
3 mrkve
2 petržele
kousek celeru
houby
špek
sůl
citron
červené zelí
řepa
veškerá zelenina co se doma najde
kousek másla
kmín a pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Štiku kterou vykucháme,našpikujeme ze vnitř i zvenku,do tlamy vložíme plátek citronu a celou ji potreme solí a citronovou šťávou.kouskem másla vytřeme pekáček do kterého štiku položíme.Na pekáček klademe zeleninu nakrájenou na malé proužky barevném pořadí do vln.Takto upravenou ji překryjeme alobalem a necháme asi 20 min.podusit.Potom alobal sundáme a necháme dopéci.Podáváme s brambory,ale chléb je vhodná příloha k večeři.