2 steaky z hovězího roštěnce (min. 3 cm tlusté)
1 středně velká cibule
2 lžíčky zeleného pepře (celého)
1 lžíce másla
cca 2 cl Brandy
150 ml šlehačky
sůl,pepř (černý mletý)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si oměřenou šlehačku, Brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce. Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty. Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu dál. Sejmeme z plotny, zapálíme si krbovou zápalku a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandym a praktický ve stejném okamžiku jej zapálime. To co po malé chviličce ješte zbyde z plamenů uhasíme šlehačkou.
Kdo chce může teď ještě maso výjmout a přivést šlehačku k varu a provařit tak 2 minutky. Je to zejména vhodné pro ty, kteří chcou zmírnit alkoholovou příchuť. Před podáváním se maso osolí.
Vhodnou přílohou jsou třeba hranolky.