| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Omalovánky | FormOffice | Domácí účto | DWN.cz | Pletení | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Rybář | Recepty doma | Hromadné emaily | Snadné hubnutí |
|
| ||||||||
Steak flambovaný od Maria | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 2 steaky z hovězího roštěnce (min. 3 cm tlusté) | ||||||||
Popis: Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si oměřenou šlehačku, Brandy a zápalky, aby vše bylo po ruce. Ve velké pánvi na másle opečeme steaky prvně z jedné strany 4 minuty, přidáme cibuli, a maso opékame z druhé strany spolu s cibulí 3 minuty. Přidáme zelený pepř a opékáme ještě maximálně 1 minutu dál. Sejmeme z plotny, zapálíme si krbovou zápalku a v rychlém sledu zastříkneme maso Brandym a praktický ve stejném okamžiku jej zapálime. To co po malé chviličce ješte zbyde z plamenů uhasíme šlehačkou. |