|
Recept na Štavnatý gulaš od Imre Báčího
|
|
|
| |
Postup přípravy:1.Najprv ošúpeme cibuľu a na kocky nakrájame cibuľu a cesnak.Potom pokrájame mäso - nie veľmi nadrobno.Šľachy vyrežeme,kúsky mäsa by mali býť na prst hrubé a 4cm dlhé,aby mal guláš dostatok času rozvinúť svoju silu.
2. V ťažkom hrnci zohrejeme pri strednej teplote tuk.Cibuľu podusíme dosklovita a takmer dohneda.K cibuli najprv pridáme 3 lyžice papriky,potom cesnak,majorán,tymián a rascu a chvíľu podusíme.Zalejeme octom a 8 až 10 lyžicami vody.
3. Až teraz pridáme mäso. Podľa možnosti nemiešať, aby
nabralo trocha farby. Nemusí sa opekať, dokonca by sa ani nemalo. Osolíme,okoreníme,teplotu znížime,hrniec zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť.Nepodlievame.Až keď sa takmer všetka štava vyvarí,môžeme podliať niekoľkými lyžičkami vody.Guláš sa nesmie variť bol by suchý.
4. O 1 a pol hodiny je mäso takmer hotové.Prišiel čas dať zvyšok papriky a napokon mäso zaliať tak, aby bolo práve zakryté.Necháme pomaly variť sai 15 minút,a ak treba,dochutíme.
Hodí sa k tomu varené zemiaky,prípadne žemle
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Štavnatý gulaš od Imre Báčího, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/stavnaty-gulas-od-imre-baciho">Recept: Štavnatý gulaš od Imre Báčího</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Štavnatý gulaš od Imre Báčího:
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
SendMails - hromadné rozesílání emilů Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. více informací>> |
|