|
Recept na Srnčí paštika
|
|
|
| |
Postup přípravy:Srnčí kýtu vykostíme, maso opereme, rozkrájíme na malé kousky a vložíme na drobně krájenou cibuli, slabě osmaženou na másle. K masu přidáme trochu soli, koření a za stálého míchání podusíme ve vlastní šťávě asi 15 až 20 minut. Před koncem dušení přidáme víno. Vepřový bůček zbavený kostí a kůže prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet. Očištěná a odblaněná vepřová játra umeleme na jemno, přidáme mleté koření, vejce, prosátou mouku a za postupného přilévání sušeného mléka rozpuštěného ve vodě, šleháme. K vyšlehaným játrům přidáme podušené a jemně umleté srnčí maso i s vlastní šťávou a hrubě umleté nasolené vepřové maso a znovu vše dobře promícháme. Zcela nakonec přimícháme na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vymíchanou směsí plníme olejem vymaštěná paštiková tvořítka, dobře uzavřeme a paštiku táhneme v 80°C asi jednu a půl hodiny. Paštiku po vychladnutí vyklopíme a zabalíme do alobalu.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Srnčí paštika, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/srnci-pastika">Recept: Srnčí paštika</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Srnčí paštika:
|