| Pletení | Omalovánky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Recepty doma | Rybář | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Domácí účto | DWN.cz | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Srnčí paštika | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 300 g srnčí kýty s kostí | ||||||||
Popis: Srnčí kýtu vykostíme, maso opereme, rozkrájíme na malé kousky a vložíme na drobně krájenou cibuli, slabě osmaženou na másle. K masu přidáme trochu soli, koření a za stálého míchání podusíme ve vlastní šťávě asi 15 až 20 minut. Před koncem dušení přidáme víno. Vepřový bůček zbavený kostí a kůže prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet. Očištěná a odblaněná vepřová játra umeleme na jemno, přidáme mleté koření, vejce, prosátou mouku a za postupného přilévání sušeného mléka rozpuštěného ve vodě, šleháme. K vyšlehaným játrům přidáme podušené a jemně umleté srnčí maso i s vlastní šťávou a hrubě umleté nasolené vepřové maso a znovu vše dobře promícháme. Zcela nakonec přimícháme na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vymíchanou směsí plníme olejem vymaštěná paštiková tvořítka, dobře uzavřeme a paštiku táhneme v 80°C asi jednu a půl hodiny. Paštiku po vychladnutí vyklopíme a zabalíme do alobalu. |