| Pletení | Omalovánky | Zbrojní průkaz | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Recepty doma | Rybář | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Domácí účto | DWN.cz | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Srnčí paštika


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:13.11.2013

Ingredience:

300 g srnčí kýty s kostí
100 g cibule
50 g másla
16 g soli
50 g červeného vína
300 g vepřového bůčku
100 g vepřových jater
40 g vejce
30 g hladké mouky
10 g sušeného mléka
150 g slaniny
25 g oleje na vymazání tvořítek
bobkový list
celý pepř
celé nové koření
mleté nové koření
mletý pepř

Popis:

Srnčí kýtu vykostíme, maso opereme, rozkrájíme na malé kousky a vložíme na drobně krájenou cibuli, slabě osmaženou na másle. K masu přidáme trochu soli, koření a za stálého míchání podusíme ve vlastní šťávě asi 15 až 20 minut. Před koncem dušení přidáme víno. Vepřový bůček zbavený kostí a kůže prosolíme a necháme v chladu 24 hodin odležet. Očištěná a odblaněná vepřová játra umeleme na jemno, přidáme mleté koření, vejce, prosátou mouku a za postupného přilévání sušeného mléka rozpuštěného ve vodě, šleháme. K vyšlehaným játrům přidáme podušené a jemně umleté srnčí maso i s vlastní šťávou a hrubě umleté nasolené vepřové maso a znovu vše dobře promícháme. Zcela nakonec přimícháme na drobné kostičky nakrájenou slaninu. Vymíchanou směsí plníme olejem vymaštěná paštiková tvořítka, dobře uzavřeme a paštiku táhneme v 80°C asi jednu a půl hodiny. Paštiku po vychladnutí vyklopíme a zabalíme do alobalu.


Jít na recept Srnčí paštika >>