3 lžíce olivového oleje
půl citronu (šťáva)
1 lžíce Dijonské hořčice
půl lžičky soli
půl lžíce cukru (mletý nebo jemný písek)
1-3 stroužky česneku
1 lžička oregána
1 lžička provensalského koření
1 lžička chilli omáčky
půl salátové okurky
1 paprika
1-2 rajčata
půl - 1 sáček olivs paprikou (zelené či černé)
půl balení sýru do salátů Lučina
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Olivový olej a citronovou šťávu vidličkou našlehat,přidat koření + česnek + hořčice + sůl + cukr.
Zeleninu nasekat na drobné kousky a promíchat s dresingem. Posypat olivami
a nakonec lehce vmíchat na kostičky nakrájený sýr Lučina.
Vhodná příloha : černé pečivo, chléb, knackebrot apod. (možno přidat kousky
tuňáka ve vlastní šťávě a vejce na tvrdo - dle chuti - v tom příp. podávat na listě
ledového salátu). Dobrou chuť!