| Domácí účto | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily | Email šablony | EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Omalovánky | Rybář | Počítej Kalorie | FormOffice | Snadné hubnutí | Recepty doma |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi koreni chleb hru cesnek med oleje syr kure krem ...>>
 
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Příprava pokrmů > Oběd Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
FormOffice - tabulky, tiskové výstupy
Víceuživatelský databázový systém s možností tvorby vlastních tabulek a pokročilých tiskových výstupů. Lokální i síťová verze. Bezpečné databáze tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Recept na Softball guláš (cca 6 porcí)

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Zobrazeno/týden: 2443x / 12x
Přidáno/změněno: 13.8.2009
Kategorie: - Maso - Hovězí maso
- Tepelně úpravená jídla - Guláše
- Příprava pokrmů - Oběd

Inredience:

750-1000 g kližky nebo předního hovězího
l vepřové koleno
1000 g cibule
3 lžíce žitné mouky
200g vepřového sádla
100 g slaniny
3 lžičky sladké mleté papriky
1/2 - 1 lžička pálivé mleté papriky (podle potřeby)
1 lžička kari
3 lžičky oregána
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mletého nového koření
1 petržel
1 mrkev
200 g celeru
5 ks hřebíčků
5 kuliček nového koření
20 kuliček celého černého pepře
5 kuliček jalovce
3 bobkové listy
20 g sušených (100g čerstvých) hub
sůl
100 g strouhaného křenu



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

Vepřové koleno opláchneme ve studené vodě, vybereme libové svaly (druhotným produktem je ovar - odměna pro kuchaře), které použijeme do guláše, kůže, kost a část libového masa do vývaru. Do papiňáku dáme vodu, sůl, 1 celou cibuli, bobkový list, hřebíček, houby, nové koření, pepř, jalovec, kořenovou zeleninu a uvedeme do varu. Vnoříme zbylou část kolene, případně i kosti nebo odřezky z hovězího a cca 60 minut vaříme. Připravíme cca 3 l kvalitního vývaru. Mezitím nakrájíme zbylou cibuli, hovězí a vepřové maso z kolene na kostičky cca 2x2x4 cm, slaninu na 1x1cm. Rozpálíme v dostatečně velkém kastrolu (nejlépe teflon nebo litina) sádlo, přidáme slaninu a cibuli, za stálého míchání (!!) na středním ohni osmahneme do zlatova. Zvýšíme teplotu na maximum a přidáme rozkrájené maso, i po částech, je důležité, aby se na povrchu teplem vytvořila kůrčička, která udrží šťávu masa. Jakmile se odpaří voda uvolněná z masa, přidáme polovinu sladké i pálivé papriky, kari a oregána a žitnou mouku. Mezitím slijeme vývar a zbavíme jej přebytečného tuku, (sníme ovar s křenem a hořčící, zapijeme pivem a slivovicí). Jakmile maso obalené moukou začne hnědnout, podlijeme jej sběračkou teplého vývaru a pokračujeme v restování. Maso často "odtrháváme" od dna, jakmile se voda odpaří, znovu maso podlijeme. To opakujeme 3x, nakonec maso podlijeme 3-5 sběračkami vývaru, přidáme zbylé koření a za občasného míchání pod pokličkou dusíme asi 60 minut. Vývarem (příp.nastrouhaným suchým chlebem k zahuštění) upravíme hustotu omáčky, a dáme odstát do chladu do druhého dne. Druhý den necháme guláš projít varem, zkontrolujeme a upravíme podle potřeby slanost a pálivost a podáváme se lžící nastrouhaného křenu s čerstvým chlebem, knedlíkem nebo rýží, dochucené čerstvou paprikou nebo cibulí. Pokud je nutné a možné, ze zbytku vývaru uděláme životabudící česnečku.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Softball guláš (cca 6 porcí):


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>
Formix SE - formuláře na Vašem PC
tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Oběd
Králik na smetaně 18.10.
Obědový pekáč 24.10.
Drůbeží polévka s nudličkami 13.12.
Kančí se šípkovou omáčkou 28.12.
Bramborové knedlíky s masovou náplní 09.06.
Kachna na zelí s chlupatými knedlíky 28.04.
Staročeské roštěnky 05.09.
Hov. uzený jazyk s hráškem na másle, brambor 21.08.
Zdělávaný králík 21.07.
Zajíc na paprice 06.07.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2025. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.0732s norob)