400 g libovějšího hovězího masa
350 g cibule
1 čerstvá červená paprika
1 zelená paprika
1 litr hovězího vývaru z kostky
5 lžic rajského protlaku
mletá červená paprika(sladká, pálivá i gulášová)
olej
sůl,mletý pepř
gulášové koření,podravka
smetana nebo bílý jogurt
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ve velkém hrnci poduste na oleji na drobno nakrájenou cibuli a obě papriky pokrájené na proužky. Přidejte dvě lžičky mleté sladké papriky, špetku pálivé papriky nebo gulášové papriky a na malé kostičky nakrájené hovězí maso. Za stálého míchání chvilku opékejte, potom přilijte vývar a rajský protlak, posolte a okořeňte gulášovým kořením, podravkou i pepřem a nechte zvolna vařit tak dlouho, dokud maso nezměkne. Nakonec můžeme mírně zahustit hotovou jíškou a zjemnit smetanou nebo i bílým jogurtem.