2 lžíce oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kečupu
1 lžíce octa
2 lžičky cukru
1/2 kg měkkého salámu ( nejlépe Junior,Dietní a pod.)
1 cibule
majolka
chilli
sůl.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Na pánvi smícháme olej, hořčici, kečup, cukr a ocet. Necháme jen prohřát ( ! ), aby se směs spojila. Nastrouháme na hrubé části struhadla salám a cibuli ( najemno nakrájíme ), přidáme dle chuti chilli a sůl a smícháme s VYCHLADLOU směsí. Nakonec přidáme cca 2 lžíce majolky. Zamícháme a necháme alespoň několik hodin odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Výborné na přípravu chlebíčků, jemná a připom ostrá chuť ( chilli uvážlivě ! ). Můžeme ozdobit plátkem vařeného vejce a plátkem okurky. P.S. Výborné k pivu a vínu, i tvrdému alkoholu.