1 slepice
kořenová zelenima
cibule
bobkový list
3 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
sůl
máslo
hladká mouka
špetka muškátového květu
citronová šťáva
bílý pepř.
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Slepici uvaříme v papiňáku s kořenovou zeleninou,celým kořením a cibulí. Když je slepice měkká, stáhneme kůži, maso rozebereme na porce. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme přecezeným vývarem tak, aby vznikl hladký krém. Dobře provaříme. Dochutíme muškátem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Omáčka má být jemně navinulá. Vložíme porce slepice a prohřejeme. Podáváme s rýží, kterou lehce polijeme krémovou omáčkou.