Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Sleď po polsku
|
|
|
| |
Postup přípravy:postup přípravy nálevu:
vodu, ocet, nové koření, bobkový list, cukr, pepř a 2 cibule nakrájené na plátky dáme vařit. ihned po přivedení do varu odstavíme z ohně a necháme zchladnout do studena.
postup přípravy sleďů :
nasolené sledě pereme ve vodě (několikrát, abychom je zbavili soli).
když máme pocit, že je to dost, osušíme je v utěrce. naskládané do nádoby (třeba mísa, nebo sklenice) zalijeme vychlazeným, připraveným nálevem. zde musí poležet 8, ale lépe 10 hodin. po tomto nálev slejeme, sledě nakrájíme na menší tvary (kostky, pásky) a ukládáme do, nejlépe skleněné mísy a to následujícím způsobem:
a) vrstva sleďů
b) vrstva cibule nakrájené na plátky + popepřit přiměřeně
a znovu a), b), a), b)...
po vyčerpání připravené zásoby sleďů zalijeme olivovým olejem.
necháme uležet min. 5 , ale lépe 6 hodin v chladnu.
podáváme na talířku s cibulkou a kouskem citronu nebo citronovým extraktem - každý si pokape podle chuti. chléb s máslem je dobrým doplňkem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Sleď po polsku, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/sled-po-polsku">Recept: Sleď po polsku</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Sleď po polsku:
|