150 g hladké mouky
1x kypřící prášek do pečiva
50 g moučkového cukru
1x vanilkový cukr
60 g másla
7 ml smetany ke šlehání
špetka soly
na posypání
90 g cukru
1x skořicový cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mouku prosejeme do mísy. Přidáme kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr, máslo, sůl a smetanu. Vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme obdelník asi 3 mm silný, který lehce potřeme máslem.
Cukr smícháme se skořicovým cukrem. Těsto hustě posypeme a zatlačíme válečkem. Těto srolujeme a necháme 1 hodinu odležet v mrazničce.
Roládu nakrájíme na plátky asi 5 mm silné a razložíme na plech vyložený papírem na pečení.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut.