200 g másla
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva na perníky
skořice
šťáva z citrónu
trochu mléka
3 lžíce kakaa
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s kypřícím práškem, citrónovou šťávou (popřípadě kůrou), skořici. Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka.
Do máslem vymazané a vysypané bábovkové formy nalijeme tak 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy.
Pečeme přibližně na 170°C asi 45 minut (záleží na typu trouby a formy).
Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka hotová. Když se na špejli těsto nelepí, je pečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce „vydechnout“ a hned vyklopíme.