40 ks květu černého bezu
4 l převařené
vychlazené vody
4 citrony
4 dkg kyseliny citronové
6 kg cukru
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Květy černého bezu přelejeme převařenou,vychlazenou vodou. Přidáme dobře omyté citrony nakrájené na kolečka a kyselinu citronovou.Necháme 48 hodin odležet, pře- cedíme a vymačkáme. Potom přidáme na 1l tekutiny 1,5kg cukru krystal, ohřejeme nejvýše na 75°C a za občas-ného míchání a sbírání tvořící se pěny až se cukr úplně rozpustí. Získáme sirup z černého bezu. Sirup necáme vychladnout a plníme do vyschlých den předem vymytých lahví. Můžeme plnit i do plastových lahví. Sirup uložíme do sklepa,(chladu a temna).