cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
tuk 60 g
sírovec žlutooranžový (alias chorošovec sírový) 400 g
sůl
pepř
kari 1 lžíce
smetana 1 kelímek
mouka hladká
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibuli s česnekem osmahněte na másle a na tom vyduste do červena osolené kostičky sírovce. Pak to provařte se smetanou zakvedlanou s trochou hladké mouky a pořádnou lžící kari. S rýží i bez je to mňamka a budí to dojem krevet nebo račího masa "á la indien". I tady platí, že sírovec musí být měkoučký a zpracujeme ho ještě týž den!
Já ještě dodám, že to chce opravdu mladou plodnici, která je měkká a šťavnatá. Je-li už mírně starší, použijí se jen okraje. Tato houba nádherně voní a je vyhledávaná mimo jiné i pro svoji podobnost s kuřecím masem. Je proto oblíbená i u vegetariánů. A ještě technická poznámka pro sběr houby: rozhodně sbírejte tuto houbu z "živého" dřeva, z povalených kmenů dost ztrácí na kvalitě a dávejte přednost ovocným stromům a stromům rostoucím kolem potoků (vrba, topol) než plodnicím z lesa (dub,